023 5261903 info@declercq.nl
De Clercq Administratieen Belastingadvies B.V.

Over De Clercq 

Ons verleden

Voormalig eigenaar Dick Koers besloot op 1 oktober 1973 onder de naam Administratiekantoor de Clercq te starten met het uitvoeren van administratieve diensten en het verzorgen van fiscale aangiften. Allereerst werden de werkzaamheden vanuit het woonadres, de Clercqstraat, verricht. Alle werkzaamheden werden uitgevoerd door de eigenaar zelf.

Vandaar uit is het kantoor vanwege de groei van het klantenbestand verhuisd naar de Schoterweg te Haarlem. In die tijd is ook een partnership aangegaan waardoor twee eigenaren de koers vaarden. Naast de hierboven beschreven werkzaamheden werd ook een verzekeringstak opgericht. Door de groei van het klantenbestand en uitbreiding van het dienstenpakket was het ook noodzakelijk om personeel aan te nemen. Het team van het kantoor was heel hecht met elkaar en heeft in die tijd een goede persoonlijke band opgebouwd met onze cliënten. Dit was (en nog steeds) de kracht van het kantoor.

Door omstandigheden werd het partnership beëindigd en was het kantoor genoodzaakt om tijdelijk te opereren vanuit de Raadhuisstraat te Heemstede.

Na een kort verblijf in Heemstede is vanaf het jaar 2001 is een samenwerking met een ander kantoor aangegaan en is het kantoor voor langere tijd verhuisd naar het Wilhelminapark 28/29 te Haarlem. Eerst in de Bollenschuur, daarna in de Villa.

 

 

Ons heden

Het werken op het Wilhelminapark was een prachtige mooie tijd, maar het pand voldeed grotendeels niet meer aan de huidige eisen welke momenteel worden gesteld aan diverse voorzieningen. De keuze was verbouwen of verhuizen naar een nieuwe locatie. Met ingang van maart 2021 zijn wij gevestigd aan de Henk Schijvenaarstraat 1 te Haarlem. In dit pand zitten wij op de 4e etage. Dit is het terrein waar de bekende Droste Fabriek stond in Haarlem. Ons team bestaat momenteel uit relatiebeheerders, fiscalisten en assistenten op verschillende niveaus. We richten ons op een zo breed mogelijk scala aan bedrijven (zowel starters als door de wol geverfde ondernemers), non-profit entiteiten (o.a. stichtingen, verenigingen etc.) en particulieren. We hebben door onze lange staat van dienst een enorme ervaring opgedaan in allerlei verschillende branches en soorten particulieren (o.a. werknemers, vermogende cliënten etc.).

De Clercq is inmiddels een kantoor met enthousiaste medewerkers en een mooi gevarieerd klantenbestand met cliënten in het MKB, de non-profit sector en particulieren. Wij werken nauw samen met andere kantoren welke gevestigd zijn in Barendrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Zevenhuizen en hierdoor kunnen wij ten alle tijden terugvallen op een grote kring met specialisten op het gebied van financiële, fiscale, juridische, personele zaken en bij bedrijfsmatige beslissingen We zijn met onze tijd meegegaan en dit heeft geresulteerd in een grotendeels papierloos kantoor.  Onze medewerkers worden door scholing en training continu op de hoogte gehouden van (wijzigingen in) onze vaktechniek. Op deze manier kunnen wij onze cliënten van deskundig advies voorzien en kunt u zich concentreren op uw eigen vakgebied.

Onze toekomst

Met ons huidige team en de jarenlange ervaring van ons kantoor kunnen wij een stabiele en vertrouwelijke samenwerking met elkaar aangaan. We willen door implementatie van steeds verder gaande automatisering u op termijn real time kunnen rapporteren over de financiële positie van uw onderneming of van uw privévermogen. Wij streven naar pro-actieve advisering, zodat u weet waar u aan toe bent en tijdig kunt anticiperen wanneer belangrijke wijzigingen optreden in ons vakgebied.

Onze specialisten

Mocht u vragen hebben over onze organisatie of diensten, neem dan gerust contact op met één van onze specialisten.

 

Stuur een e-mail

David Hobo

Directeur

 

Michelle Schneider- Koedam

Zelfstandig assistent

 

Stuur een e-mail

Nelleke Hogeterp AA

Accountant

 

R

Scherpe tarieven

U kunt zeer scherpe tarieven verwachten voor onze diensten.

 

R

Kwaliteit

Naast tijdigheid en integriteit staat kwaliteit hoog in het vaandel bij ons.

R

Laagdrempelig

Wij zijn laagdrempelig en u heeft één vast aanspreekpunt binnen ons kantoor.